Hoevewinkel

Een hoevewinkel is een winkel op de boerderij waar je de producten van de boerderij en vaak ook van omliggende boerderijen kan kopen.

Een hoevewinkel is een winkel op de boerderij waar je de producten van de boerderij en vaak ook van omliggende boerderijen kan kopen.

Via de hoevewinkel verkoopt de landbouwer zijn producten rechtstreeks aan zijn klanten op zijn eigen erf. Vaak zorgt de landbouwer voor een breder assortiment door ook producten van collega-landbouwers te verkopen. Je vindt er verse onbewerkte producten zoals groente, fruit en eieren. Maar ook melk en op de hoeve bereide zuivel, en zelfs hoevevlees kan je vinden in de boerderijwinkel.

Niet alle producten zijn permanent beschikbaar. Nieuwe oogst-aardappelen of aardbeien vind je hier. Verras je familie en vrienden tijdens de feestdagen met een artisanale en zelfs gepersonaliseerde ijstaart of geschenkmand.

Hoevewinkels kunnen heel klein zijn of helemaal niet lijken op een winkel: een hoekje in de schuur kan volstaan om fruit en aardappelen uit grote bakken te verkopen. Andere hoevewinkels zijn groot en bieden een uitgebreid assortiment van producten aan.

Soms slaan verschillende landbouwers de handen in elkaar om hun producten in een hoevewinkel aan te bieden.

Voordeel:

  • Je leert de mensen kennen die jouw eten produceren en zij leren jou kennen.
  • Op de boerderij vind je vaak producten met karakter: oude fruitrassen, bijzondere hoevezuivel of vleeswaren, vergeten groenten, bijzonder brood…

Geïnteresseerd in Hoevewinkel?

Klik op de knop om locaties bij jou in de buurt te vinden!

Zoek op de kaart